//

Глава римо-католиків Латвії закликає до сексуальної контрреволюції

 Світ потребує нової сексуальної революції, щоб люди заново усвідомили цінність життя, сім'ї та шлюбу, заявив в інтерв'ю виданню NRA глава Римо-Католицької Церкви Латвії Збігнев Станкевич.

 

«Паралельно до безсумнівних досягнень людина нерідко порушує кордони, встановлені Богом. Так ми самі себе знищуємо. Падіння буде дуже болючим. І воно вже відбувається: результатом цієї ментальності, культури задоволення і споживання є різкий спад народжуваності », - заявив архиєпископ.

 

За словами Станкевича, в суспільстві домінує «контрацептивна ментальність і культ сексу». «Секс відокремлюють від народжуваності і відповідальності. Діти не народжуються. З цим пов'язана і проблема пенсіонерів: працюючих все менше, пенсіонерів все більше. Звичайно, можна піднімати шум через підвищення пенсійного віку, але тоді запропонуйте альтернативу! Проблему треба вирішувати в корені, треба підтримувати народжуваність », - сказав він.

 

Архиєпископ вважає, що важливу роль тут відіграє держава, проте відмова від народження дітей не пов'язана тільки з економічними факторами. «Не можна підвищити народжуваність лише економічними важелями. Потрібна зміна парадигми щодо життя і сексуальності, не відриваючи її від репродуктивної функції й особистості. Зараз секс перетворений на товар: ти кидаєш копійки в автомат з газованою водою і п'єш. Між тим, секс - це вищий фізичний прояв взаємної любові між двома люблячими людьми - чоловіком і жінкою. Тому в цій сфері потрібна революція ... В Америці все більше заручених, які стверджують, що у них не буде сексуальних відносин до шлюбу. Вони живуть в цнотливості, приймають цей виклик з радістю. Можна сказати, що  стає стильним - життя в цнотливості », - зазначив архиєпископ.

 

При цьому глава римо-католиків Латвії засудив спроби пропаганди гомосексуалізму. «Якщо «прайд» виступає проти дискримінації, то Церква теж проти дискримінації. Але справжня мета "прайду" - рекламувати гомосексуалізм як нормальний спосіб життя. Це абсолютно неприйнятно і аморально. Прославлення гомосексуалізму - це підтримка антикультури цивілізації смерті, це виступ проти життя », - зазначив він, вказуючи на приклади західних країн, де за визнанням одностатевих відносин послідувало введення одностатевих шлюбів і прав усиновлення для геїв. «Дітям потрібні батько і мати, а не два вітчима, один з яких зображує матір, і не дві мачухи, одна з яких зображає батька. Дитині потрібно формувати уявлення про свою сексуальність та ідентичність. У сім'ї геїв в голові дитини все змішується. А далі це як недуга - таких "сімей" стає все більше, людство поступово вимирає », - додав він.

 

За матеріалами baznica.info