//

Глава Папської Ради соціальних комунікацій відправив св.Месу за працівників католицьких ЗМІ в Україні

«Я дуже радію з приводу того, що свою першу Службу Божу в Україні можу відправити в Католицькому Медіа-Центрі». Такими словами звернувся під час проповіді зранку 21 травня архієпископ Клаудіо Марія Челлі – президент Папської Ради у справах ЗМІ, який очолив Службу Божу в каплиці покровителів ЗМІ в КМЦ у Києві.

 

«Цю Святу Месу відправляю за усіх вас, працівників католицьких соціальних комунікацій в Україні, щоб мали відвагу невпинно говорити правду про Бога і правду про людину», - зазначив архієпископ Челлі.

 

 

На завершення Служби Божої одна з волонтерів подякувала архієпископу такими словами: «Ваше високопреосвященство, від імені зібраних тут журналістів і волонтерів Католицького Медіа-Центру і «Телебачення Віковічного слова» в Україні хочемо подякувати Вам за сьогоднішню присутність, а в першу чергу за спільну Святу Месу в цій каплиці. Для нас це важливий знак і важливе місце, бо тут ми можемо кожного місяця збиратися разом і ділитися досвідом, тренуватися й знаходити духовне зміцнення, щоби справді бути свідками Ісуса Христа в сьогоднішній нелегкій сфері світських засобів масової інформації.  Ми дякуємо Богові, що Ви разом із нами сьогодні присутні в цій каплиці, з якої щоденно лине молитва за працівників ЗМІ й волонтерів. Просимо Вашого благословення на наше служіння й працю на користь Католицького Медіа-Центру та християнських ЗМІ України».

 

Незважаючи на робочий день і на ранковий час, на зустріч із ватиканським високопосадовцем прийшло більше 30 осіб, серед яких були здебільшого волонтери «Телебачення Віковічного Слова» (EWTN), але також і журналісти з інших телевізійних каналів, які співпрацюють з Католицьким Медіа-Центром («5 Канал», ТРК «Ера» тощо). Поза тим, були присутні також представники католицьких ЗМІ з Києва: директор «Радіо Марія» о. Олексій Самсонов та п. Ірина Максименко з «Католицького Вісника».

 

Супроводжували президента Папської ради Монс. В’ячеслав Тумір, Секретар Апостольської Нунціатури в Україні, та о. Ігор Яців - директор Департаменту інформації УГКЦ.

 

Після Служби Божої відбулася зустріч, під час якої президент Папської ради нагадав усім про різницю між інформацією та комунікацією: «Комунікація – це щось більше ніж інформація. Комунікація – це передавання, це свідчення. Саме тому всі ми повинні бути справжніми комунікаторами, тобто свідчити про Ісуса Христа скрізь, де ми є і де працюємо».

 

Архієпископ Челлі звернув увагу на справу виховання молоді, а також на наше свідчення в сьогоднішньому світі. «Хочу поставити перед вами два завдання: перше – дбайте про молодь, намагайтеся, щоб було чимало програм, які будуть вказувати справжню дорогу для молодого покоління – тобто для осіб віком 20-40 років. Сьогодні їм пропонується чимало доріг, які нікуди не ведуть. Натомість ви маєте показувати справжню дорогу, якою є Ісус Христос. Отже, перше – це молодь. Друге – це турбота про тих, хто далеко від Церкви. У світі є багато людей самотніх, незважаючи на те, що мають мобільні телефони й інші сучасні засоби спілкування. Вони страждають серцем, бо в ньому – пустка. Саме тому намагайтеся йти не лише до віруючих, а й також до невіруючих, до тих, які самі загубилися й далеко від Бога».

 

Архієпископ Челлі прочитає в Києві лекції в Інституті міжнародних відносин та Інституті журналістики Київського національного університету імені Т. Шевченка на тему: «Проголошувати цінності сьогодні».

 

Згодом у Львові президент Папської ради у справах соціальної комунікації виступить і перед семінаристами, студентами Українського католицького університету та католицькими журналістами з доповіддю на тему: «Нові медіа та християнська ідентичність».

 

О. Павло Вишковський ОМІ

Джерело: www.catholic-media.org

21 травня 2012 р. президент Папської ради з соціальних комунікацій, архієпископ Клаудіо Марія Челлі відвідав в Києві "Телебачення Віковічного Слова" - українську версію католицького телеканалу EWTN.