//

Глава МЗС Беніну про візит Бенедикта XVI

"Паломництво Бенедикта XVI до Беніну є честю для всього континенту" - стверджує міністр закордонних справ цієї африканської країни. Нассіру Бако-Аріфарі про підготовку папського візиту до Ватикану говорив з секретарем у справах відносин з державами Святого Престолу Архиєпископом Домініком Мамберті. Зустріч також стала приводом для святкування 40-річчя встановлення взаємних дипломатичних відносин.

 


"Я переконаний, що лише деякі країни у світі можуть насолоджуватися аж трьома папськими візитами", - сказав міністр Бако-Аріфарі, тим самим нагадуючи дві поїздки Івана Павла II до цієї країни і в листопаді паломництва Бенедикта XVI. Вказуючи на добрі церковно-державні відносини в Беніні він висловив сподівання, що папський візит сприятиме їх консолідації. Він зазначив також, що влада хоче мати добрі відносини з представниками всіх існуючих релігій країні. Міністр повідомив, що з цією метою президент Беніну створив у травні Міністерство у справах релігій. "Це не направлено проти релігії, навпаки, бережучи світськість держави, треба сприяти кращій взаємній співпраці", - заявив міністр закордонних справ Беніну.

 


Нассіру Бако-Аріфарі під час свого візиту до Риму передав главі  дипломатії Ватикану від президента Беніну подяку за те, що Бенедикт XVI вибрав власне цю країну для того, щоб оголосити постсинодальне Апостольське Повчання, підсумовуюче  Синод Єпископів для Африки. Папський візит в цю західноафриканську країну заплановано на 18-20 листопада.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie