//

Глава банку Ватикану пішов у відставку

24 травня стало відомо, що президент банку Ватикану, Етторе Готті Тедескі, пішов у відставку перед тим, як рада IOR (Інституту релігійних справ) прийняла рішення висловити йому недовіру. З нагоди цієї події у Ватикані було видано заяву, в якій зазначено, що колишній президент «не зміг виконати деякі дуже важливі функції».


Наразі у Ватикані не коментують подробиць цього випадку, однак підкреслюється, якого президента шукатимуть в майбутньому: «Рада шукає нового визначного президента, котрий зможе допомогти Інституту сприяти ефективним та всеосяжним відносинам між Інститутом та фінансовими установами, що базуватимуться на взаємній повазі до міжнародних банківських стандартів».


Як повідомляє агенція Romereports.com, поки не буде обрано нового главу, Інститут очолить німецький банкір Рональдо Германн Шмітц, котрий досі був віце-президентом цього Інституту.


Vatican Insider повідомляє, що в комюніке Ватикану зазначено, що Комісія кардиналів зустрінеться 25 травня для того, щоб «обговорити позицію Ради і прийняти рішення щодо подальших кроків».


Етторе Готті Тедескі очолював IOR (Інститут релігійних справ) з 23 вересня 2009 року. Цей Інститут є більше відомий як «банк Ватикану», і його унікальність полягає в тому, що прибутки установи йдуть на доброчинність, а клієнтами є єпархії, релігійні згромадження, ватиканські відділи та працівники.