//

Глава Англіканської Церкви прибуде до Риму

Кентерберійський архиєпископ і глава Англіканської Церкви Роуен Дуглас Вільямс прибуде до Риму 10 березня. Його візит до Вічного міста триватиме три дні – до 12 березня – і приурочений вшануванню пам'яті св. Григорія Великого і тисячолітньому ювілею заснування першого монастиря камедулів.


Св. Григорій, ще до того як став Папою, разом зі 40-ка братами з цього чину здійснив місіонерську подорож на територію сучасної Великобританії і повторно проповідував місцевим жителям острова Євангеліє.


Найважливішими моментами візиту англіканського єрарха до Риму стане аудієнція у Папи Римського Бенедикта XVI, а також участь в екуменічній вечірні, яка відбудеться у базиліці св. Григорія. Це буде вже третя в історії спільна молитва Папи Римського і архиєпископа Кентерберійського. Попередні молитви відбувалися на цьому ж місці у вересні 1989 р., коли Іван Павло II зустрічався з колишнім главою Англіканської Церкви архиєпископом Робертом Рансі, і в грудні 1996, під час візиту до Риму архиєпископа Джорджа Керрі.

 

Крім того, як повідомляє Радіо Ватикану, до програми візиту Роуена Вільямса входить участь у літургії в англіканському храмі св. Павла в центрі Риму, присутність на конференції «Монашество і екуменізм», а також відвідування древнього абатства Монте-Кассіно, де єрарх візьме участь у молитві вечірньої і виголосить доповідь на тему «Монахи і місія – погляд з Англії».