//

Герой України погрожує католикам Одеси

Днями в Одесі кілька сотень парафіян Римо-Католицького костелу Успіння Пресвятої Богородиці Діви Марії провели акцію протесту.

 

Учасники акції звинуватили власника ательє «Модесса» – колишнього голову Рахункової палати, Героя України Валентина Симоненко в зазіханнях на територію біля костелу.

 

Як повідомляють інтернет-видання «Таймер», «Новий регіон», представник Одесько-Симферопольської єпархії РКЦ, священик Юрій Нагорний зазначив, що конфлікт з Симоненком полягає в тому, що той хоче використовувати церковний двір у комерційних цілях – наприклад, для підвезення вантажів в ательє ... «Симоненко приходить і погрожує нам, він хоче зняти нам ворота і зробити прохідний двір, і ми проти цього. Він уже позрізав ворота і замки».


О. Юрій Нагорний також наголосив: «Ми сьогодні хочемо заявити про те, що існуємо в Одесі, про те, що нас топчуть, хоча католики будували місто – Ланжерон, Рішельє та інші особи, які засновували місто, були католиками. Сьогодні створилася якась така політична ситуація, що останнім часом нас зневажають».


В ательє «Модесса» коментувати ситуацію відмовилися. Міське управління внутрішньої політики обмежилося стандартним повідомленням, що організатори акції не подали письмового повідомлення про її проведення.

 

Р.S. Як повідомляє компетентне джерело, на совісті Валентина Симоненко крах Кредитної спілки «Україна», до якої він мав безпосередній стосунок, був головним рахівником країни. Ось до кого треба пред'являти претензії 18-ти тисячам обманутих вкладників. Тоді Валентину Костянтиновичу буде не до двору Римо-Католицького костелу ...

 

За матеріалами: rupor.od.ua