//

Генсек Синоду: сім'я і парафія - місця нової євангелізації

 "Синод став чудовим і позитивним досвідом єдності всієї Церкви" - так охарактеризував асамблею її генеральний секретар, архиєпископ Нікола Етеровіч. На думку архиєпископа, Синод Єпископів, який зібрав "в дусі молитви і доброзичливості" близько 450 учасників з усього світу, був прекрасною можливістю поділитися досвідом: радощами і труднощами, які переживає Церква. Форум додав сміливості єпископом з тих країн, де християни піддаються гонінням.

 

Присутність Патріарха Константинопольського Варфоломея І, примаса Англіканської Церкви, архиєпископа Кентерберійського Роуена Вільямса та  інших делегатів багатьох християнських громад і Церков, на думку архиєпископа Етеровіча, надала Синоду екуменічний характер і мобілізувала до ще більш інтенсивного спільного пізнання Ісуса Христа.

 

Генеральний секретар єпископської асамблеї відзначив також, що конкретними місцями нової євангелізації можуть стати сім'я і парафія. Тому, за його словами, Церква повинна шукати нові методи допомоги сім'ям, які відчувають різного типу складності. Що стосується нових методів євангелізації в парафіях, то, на думку єрарха, треба розширити духовну опіку не тільки над тими, хто відвідує храм, але і вийти назустріч непрактикуючим віруючим.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va