//

Генеральний секретар Синоду Єпископів: Невіруючі мають право знати Христа

18 червня у Ватикані відбулася презентація робочого документа (Instrumentum laboris) жовтневого Синоду Єпископів для нової євангелізації. Генеральний секретар Синоду Архиєпископ Нікола Етерович розповів про труднощі та виклики, які має нова євангелізація в сучасному світі.

 

"Нова євангелізація скерована особливо до тих, хто був охрещений, але недостатньо ознайомився з істинами віри, до тих, хто пішов з Церкви. Нова євангелізація має бути направлена до цих осіб, щоб вони заново відкрили актуальність Євангелія, красу Ісуса Христа, щоб могли віддати шану Йому разом з братами у співтоваристві віри, надії та любові. Це все дасть новий місіонерський динамізм не тільки щодо місій в далеких країнах, але також до країн Заходу, оскільки через глобалізації, мобільність людини і серед нас є багато невіруючих осіб. Вони мають право знати Ісуса Христа і Його спасенне Слово, і наш обов’язок – проповідувати їм Добру Новину, свідчить про те, що буття християнином змінює наше життя, дає нам надію, радість, яку хочемо ділити з нашими братами", – сказав єрарх.

 

Архиєпископ зазначив, що Синод має знайти адекватні відповіді на нові виклики, які має Церква в процесі нової євангелізації, а також знайти нові шляхи переказу Євангелія новими методами. "Треба думати про цифрову культуру, про нові можливості ЗМІ для викладу більшого багатства Церкви сучасній людині, яка цього потребує, часто не знаючи про це", – наголосив Архиєпископ Етерович.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org