//

Генеральний Настоятель Товариства Ісуса розповідає про першу зустріч з Папою Франциском

17 березня Папа Франциск прийняв у «Домі Святої Марти», ватиканському пансіонаті, в якому кардинали мешкали під час Конклаву, і де він тимчасово проживає, до завершення приготувань апартаментів у Апостольському палаці, Генерального Настоятеля Товариства Ісусового отця Адольфа Ніколаса.

 

Отець Ніколас розповів, що коли він прийшов до дверей Дому Святої Марти, Папа був вже при вході, та привітався звичними для єзуїтів братніми обіймами. Священик перепросив за своє незнання офіційного протоколу поведінки з Папою, проте Святіший Отець наполіг на тому, щоб ставитись до нього, як до одного зі своїх співбратів-єзуїтів. Папа попросив, щоб звертатися до нього на «ти», і не турбуватися про такі титульні звертання як, «Ваша Святосте» чи «Святіший Отче».

 

Генеральний Настоятель Отців Єзуїтів запевнив Святішого Отця у тому, що Товариство Ісуса готове послужити йому усіма своїми ресурсами, адже у звершенні свого нового служіння він потребуватиме ідей, порад чи людей. Під час зустрічі обговорено теми, що стосуються спільного служіння Церкві в ім’я Євангелія.

 

Отець Ніколас, розповів що зустріч була простою, повною радості та взаємного розуміння минулого, теперішнього та майбутнього. Наприкінці зустрічі Святіший Отець допоміг гостеві вдягнути плащ та провів до дверей. Відтак, обмінявшись дружніми, братніми обіймами, Генеральний Настоятель Товариства Ісуса залишив Дім Святої Марти.

 

Джерело: Радіо Ватикан