//

Генеральні секретарі європейських єпископських конференцій зібралися в Единбурзі

У столиці Шотландії Единбурзі 29 червня - 2 липня цього року проходить 40-а зустріч секретарів єпископських конференцій Європи. За три місяці до відкриття Синоду Єпископів, на якому йтиметься про питання нової євангелізації, єрархи розважатимуть про свідчення віри в світі політики, культури, права і громадської думки.


Про шотландську специфіку в цих галузях розповість професор Джон Халден з Університету св. Андрія в Единбурзі. У загальноєвропейському масштабі їх представить отець прелат Петро Мазуркевич, генеральний секретар Комісії єпископатів Європейського Співтовариства та отець прелат Альдо Джордано, постійний спостерігач Святого Престолу при Синоді Європи. Про ситуацію в Америці розповість отець прелат Роні Енкінс, генеральний секретар Конференції єпископів США.


Генсек швейцарського єпископату Ервін Танер познайомить учасників форуму з результатами дослідження щодо систем фінансування Церкви, проведеного серед європейських єпископатів. 1 липня ієрархи візьмуть участь в Святій Літургії в архикатедральному соборі Единбурга, яку очолить місцевий архієпископ кардинал Кейт О'Браєн.
Всі дискусії будуть відбуватися "за закритими дверима". Про їх результати можна буде дізнатися із спеціального повідомлення, опублікованого після закінчення форуму.

 

 

За матеріалами: Ватыканскае радыё