//

Генерал Товариства Ісуса про сучасну молодь

"Молодь може змінити наш світ, але повинна приготуватися відповідати на запитання, які навіть собі не уявляє", – сказав Генерал оо. Єзуїтів Адольфо Ніколас під час прес-конференції в Іспанії,  який перед цим очолив у храмі святого Ігнатія Лойоли урочисту літургію для молодих людей, які живуть ігнатіанською духовністю. Ця подія вписана у підготовку до Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді.

 

У зустрічі в Лойолі взяло участь близько 3,5 тисяч молодих людей з 50 країн світу. Перший етап Magis2011 закінчило Свято Культур, під час якого представники різних країн представили свої танці, пісні й традицій. Перед цим о. Ніколас на літургії заохочував молодь шукати Бога за прикладом пророка Іллі та святого Ігнатія. Пізніше  ігнатіанська молодь роз’їхалася по різних куточках Іспанії та Португалії, де залишатиметься до 15 серпня.

 

"У міру збільшення інформації послаблюється здатність до розважання", – сказав єзуїтський Генерал під час прес-конференції. Він підкреслив важливість формування молоді, яка  "отримує мало горизонтів і багато пропаганди, яка каже їй, де вона має витрачати гроші". Тим часом, "важливо, щоб вона знала, що шукає чогось більшого", "чогось глибшого". Йдеться про те, щоб "відчула, що не  живе виключно на милості того поверхневого відчуття, яке продається", і "увійшла в глибину серця", – сказав іспанський священик.


Зауважимо, що з нагоди Всесвітнього Дня Молоді багатьох згромаджень організувало спеціальні зустрічі для молодих людей, які живуть харизмою засновників. Найчисленнішу групу складають салезіянська молодь – понад 7 тисяч, далі ігнатіанська – 3 тисячі та молодь, що належить до Родини святого Вікентія – 2 тисячі. Разом за посередництвом монаших згромаджень у Всесвітньому Дні Молоді у Мадриді візьме участь понад 50 тисяч осіб.

 

За матеріалами Radio Watykańskie