//

Газета, редактором якої є Папа

Як і в інших газет, тисячі копій примірників тут друкуються щодня. Автори мають дедлайни і фотографи шукають ідеального кадру. Але існує одна основна різниця: редактором L'Osservatore Romano є Папа.

 


Розповідає Джовані Марія Віан, директор видання: «Це газета, яка швидко публікує розповіді про Святіший Престол,  про Папу, його промови, які перекладаються на сім різних мов. Ми маємо справу з літературою, мистецтвом, кіно і коміксами. Деякі наші працівники не є католиками чи навіть християнами інших деномінацій. Навіть євреї і агностики». Очевидно, провідними темами є релігія і культура, але у виданні також багато політики, міжнародних новин та культури.

 


Нещодавно ватиканському виданню виповнилося 150 років. На сьогодні його штат – 100 працівників з 8 країн світу, 25 з них – журналісти. Газета має міжнародну дистрибуцію. Щодня виходить 15 тисяч копій італійською мовою, всіх примірників у семи мовах виходить 400 000. Видання французькою мовою розповсюджується у 130-ти країнах. Найпопулярніше видання – іспанською, яке друкується тиражем у 240 тисяч копій.

 


Газета друкується не лише у Ватикані, але також у Іспанії, Мексиці та Аргентині. Існує також електронне видання, доступне в світовій мережі.

 


Щоденна версія виходить італійською мовою, а тижневу можна читати французькою, англійською, іспанською, португальською, німецькою та мовою малаялам (офіційна мова індійського штату Керала).

 


Але більш за все штат газети пишається не лише поширенням інформації по всьому світу, а поширенням ідей. «Бути здатним друкувати газету без будь-яких бар’єрів для Ватикану по всьому світу і навпаки. Це велике задоволення. Почуваєшся пов’язаним з цілим світом, який представляє Вселенську Церкву» - коментує працівник іспанського видання Марта Лаго.

 

За матеріалами: romereports.com