//

Gatestone Institute опублікував статистику переслідувань християн в ісламських країнах за серпень

Американський Gatestone Institute опублікував статистику переслідувань християн в ісламських країнах за серпень. Автором статей, які регулярно виходять, є експерт у сфері арабської історії та мови копт Реймонд Ібрагім, який народився і живе в США.


Публікуючи статистику, автор ставить перед собою дві мети: 1) документувати дані, яким не приділяють уваги ЗМІ, а саме – факти систематичного переслідування християн у мусульманських країнах; 2) показати, що переслідування християн – невипадкове явище, але систематичне, і причини його коріняться в світогляді, натхненому законами шаріату.


Автор класифікує інформацію за розділами: вбивства в ім'я джихаду, напади на церкви, покарання за відступництво, «богохульство», прозелітизм, зіммі.


На початку статті автор описує найбільш кричущі факти. У серпні таким інцидентом став арешт 14-річної пакистанської християнки Рімші Масіх за звинуваченням в оскверненні Корану.


Далі по країнах в алфавітному порядку Реймонд Ібрагім коротко викладає факти переслідувань християн. Ось деякі з описаних випадків.


Важка ситуація складається для християн в Іраку. До повалення Саддама Хусейна Мосул був домом для 75 тисяч християн, тепер їх кількість знизилася до 25 тисяч.


Десятки тисяч християн утікають з Малі в Алжир і Мавританію, де вони шукають притулку від ісламських терористів, що активізувалися на півночі країни.


У Нігерії «Боко Харам» продовжує вбивати християн. 57-річний проповідник громади п'ятидесятників став жертвою терористів у серпні.


Випадки арешту за богохульство зафіксовані в Єгипті, Пакистані, Танзанії. Зокрема, в Танзанії 17-річну Єву Абдулла, що три роки тому навернулася з ісламу в християнство, засудили до 2 років ув'язнення за звинуваченням в оскверненні корану, після того як ісламістам не вдалося змусити її повернутися в іслам.


За матеріалами: www.sedmitza.ru