//

Гарвардський Університет потвердив: Папа має рацію

Як свідчить новітнє дослідження, проведене експертами Гарвардського Університету, на зменшення кількості заражень СНІДом у Зімбабве першочергово впливає збільшення відповідальної сексуальної поведінки та зріст подружньої вірності у цій африканській країні.

 

Результати фундаментального дослідження на цю тему оприлюднив Даніел Гелперін (Daniel Halperin) з Інституту глобальної медицини Гарвардського Університету у США. З 1997 по 2007 рік у Зімбабве рівень заражених смертоносним вірусом впав з 29% до 16% і продовжує знижуватися. Такі істотні зміни відбувалися паралельно зі зниженням рівня ризикової сексуальної поведінки людей та падінням рівня проституції. Згідно з дослідженнями гарвардських вчених, ці явища пов’язані між собою. До такого стану, як стверджує дослідження, призвела серйозна інформаційна кампанія Церкви до якої було підключено і ЗМІ. Результати дослідження опубліковано в інтернеті за адресою www.PLoSMedicine.org

 

Це дослідження довело, що папа Бенедикт XVI цілковито мав рацію, коли ствердив, що роздача презервативів у африканських країнах не є шляхом вирішення проблеми СНІДу. Властиво через ці висловлювання Святіший Отець став ціллю нападів ЗМІ, які місяцями роздували антикатолицьку кампанію.

 

За матеріалами ІКА