//

Фундація «Справа Патріарха Йосифа» презентувала аудіо версію його «Заповіту»

Презентація відбулася під час прес-конференції в управлінні Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ. Прослухати та завантажити аудіо файл архипастирського послання Патріарха, яке він писав протягом 1970-1981 років, можна на офіційному сайті єпархії www.tze.org.ua. Аудіо версія «Заповіту» - спільний проект фундації «Справа Патріарха Йосифа», управління Тернопільсько-Зборівської єпархії та мультимедійної студії «Свічадо». Створена завдяки спонсорській допомозі меценатів Романа Заставного та української греко-католицької парафії свв. Володимира та Ольги в Чикаго (США).

 

Голова фундації о. Андрій Романків зазначив, що аудіо версія «Заповіту» є одним із проектів, якими Тернопільсько-Зборівська єпархія готується вшанувати пам'ять Патріарха Йосифа Сліпого у 2012 році з нагоди 120-ї річниці від дня його народження. «Найближчим часом хочемо звернутися з відповідним проханням до міської ради про присвоєння Патріарху Йосифу Сліпому звання почесного мешканця м. Тернополя (посмертно)», - зазначає голова фундації. За словами о. Андрія Романківа, заплановано також запис та тиражування аудіо диску для дітей початкових класів з розповіддю про життєвий шлях Патріарха Йосифа та духовними піснями, проведення академій пам’яті Патріарха Йосифа Сліпого на усіх парафіях Тернопільсько-Зборівської єпархії, круглих столів приурочених постаті Патріарха Йосифа для інтелігенції краю.

 

Також буде продовжена традиція проведення у загальноосвітніх школах міста Тернополя та Тернопільської області уроку, приуроченого постаті видатного земляка, ісповідника віри, науковця світового значення, патріота Патріарха Йосифа Сліпого.

 

Священик закликав вірних пропонувати власні ідеї, взяти участь, а меценатів посприяти в організації усіх заходів (див. додаток 1) ювілейних святкувань.

 

Джерело: www.tze.org.ua