//

Французький єпископ надав житло трьом безпритульним сім'ям

Три бездомних сім'ї іммігрантів переїхали до будівлі, яку надав їм ординарій французької єпархії в Сен-Брійо, єпископ Деніс Моутель.


Це є частиною допомоги місцевих католиків потребуючим.


Про своє рішення єпископ Моутель повідомив під час Літургії у Великий четвер. В приміщення, в якому він раніше розміщував офіси вікаріат єпархії, він запросив сім'ї з Африки і Кавказу, що не мали даху над головою. В зв’язку з цим єпископ покинув своє місце проживання. Ці сім’ї залишаться тут на невизначений термін.         


- Це рішення було прийнято в результаті молитви і роботи комплексної групи єпископа, яка складається з його співпрацівників.


Єпископ Моутель пояснив, що цей жест є частиною традиції гостинності, відомої протягом тривалого часу в церкві. «Любов Христа закликає нас стояти за тих, за кого він віддав своє життя» - написав єрарх.

 

Подібно і в м.Пледрана будинок для священиків емеритів надав іммігрантові один зі своїх однокімнатних апартаментів.Крім того асоціація сприяння розвитку місцевим робітникам-іммігрантам і організація Secours Catholique надали притулок трьом сім'ям. Будівлю для цих цілей надала влада міста Сен-Брійо. Католики й надалі докладають  зусиль для пошуку тимчасового притулку для бездомних сімей.

За матеріалами info.wiara.pl