//

Французи звітують перед Папою

Французькі єпископи мають представити Папі свою роботу за майже ціле десятиріччя. Останній їхній візит ad limina відбувся ще за часів понтифікату Івана Павла ІІ у 2003-2004 році. Сьогодні Бенедикт XVI прийняв перших шість єпископів з північного заходу країни.

 


Як зауважив кардинал Андре Вінг-Труа, глава єпископату Франції, статистика, яку єпископи представлять в Римі, не дадуть найкращого свідчення про французьку Церкву. Ослаблюються релігійні практики, спадає кількість вірних і священиків. Однак, є позитивні явища, які не можна виразити статистичними цифрами. Найкращим прикладом є вірні миряни, які відважно переживають свою віру у несприятливому секуляризованому середовищі. Позитивним елементом є також відродження душпастирства молоді і постійна турбота про нові покликання.

 

У інтерв’ю для Радіо Ватикану кардинал пояснив: «Криза покликань є явищем, яке триває у нашій Церкві від давна. Тим не менше, ми і далі наново стараємося пропонувати молоді дорогу священства. Але в зв’язку з довготривалою кризою покликань ми також повинні реорганізувати мережу парафій. Актуально ця структура відповідає давнім часам, коли життя людей концентрувалось навколо церкви. Сьогодні так вже не є. Тому традиційні парафії ми повинні заміняти центрами духовного життя, які для сучасної людини будуть більш привабливими. Церква також присутня на полі суспільного життя. Ми проводимо постійний діалог з політичною владою. Передусім намагаємось заохотити вірних-мирян брати відповідальність за публічне життя. Також треба давати свідчення Євангелії. З цією метою намагаємося зміцнювати і уточняти погляди наших вірних, щоб вони могли вносити послання Христа в актуальну ситуацію».

 

За матеріалами: radiovaticana.va