//

Франція: голова єпископату зустрівся з Президентом

Голова Конференції єпископів Франції кардинал Андре Вен-Труа 17 липня зустрівся на  Єлисейських Полях з Президентом країни Франсуа Аландом. В інтерв'ю газеті "La Croix" архієпископ Паризький повідомив, що зустріч пройшла в дуже ввічливій атмосфері, що допомогло йому представити позицію Церкви щодо планів новообраного глави держави. "Наша розмова відбулася відразу після відвідин Аландом лікарні Нотр Дам", - поінформував єрарх і додав, що був приємно здивований реакцією Президента на побачене ним у лікарні. "Я сподіваюся, що цей досвід і наші подальші зустрічі, а також  розмови про цінність людського життя допоможуть змінити ставлення Франсуа Аланда до заявлених ним змін у законодавстві країни", - зізнався єрарх.

 

Кардинал Андре Вен-Труа підкреслив, що Аланд був "виключно відкритий" на погляди Церкви на тему одностатевих шлюбів і заявив, що поважає позицію Церкви з цього питання, проте не вважає її "партнером уряду в цій сфері".

 

Слід нагадати, що Франсуа Аланд є прихильником евтаназії, абортів, одностатевих союзів та усиновлення дітей гомосексуалістами. Він виступає також за більш радикальне відділення Церкви від держави.

 

За матеріалами radiovaticana.org