//

Фрайбурґ – останній етап Апостолської подорожі Папи Бенедикта ХVІ до Німеччини (24 вересня 2011)

Після Служби Божої Святіший Отець відлетів до Фрайбурґа, останнього етапу його Апостольської подорожі до Німеччини, невеликого, традиційно католицького міста, що своїм корінням сягає ХІ сторіччя. На відміну від Берліна та Ерфурта, Бенедикт ХVІ проїхав центральними вулиця міста у «папамобілі», що дало можливість тисячам мешканців вітати його з великим ентузіазмом. Першою зупинкою був готичний катедральний собор, присвячений Пресвятій Богородиці та споруджений між ХІІ і ХVІ століттями. У соборі Бенедикта ХVІ зустрінуло коло 800 осіб – ченців та черниць, а також хворих і неповносправних.

 

Папа помолився перед Пресвятою Євхаристією, проказав з присутніми молитву «Ангел Господній». У супроводі архиєпископа Роберта Цолліча, архиєпископа Фрайбурґа, на площі перед собором Святіший Отець привітав мешканців міста, звертаючись до них з проханням молитись, щоб ці останні дні його візиту в Німеччину були плідними, щоб Господь утвердив у вірі, зміцнив надію і збільшив любов, та закликав їх довіряти Господеві, адже в Ньому маємо запевнене майбутнє.

 

Після зустрічі з мешканцями міста, Бенедикт ХVІ переїхав до духовної семінарії, де прийме колишнього Канцлера Гельмута Коля, а потім матиме зустріч із представниками православних Церков Німеччини. Потім в каплиці семінарії відбудеться зустріч Вселенського Архиєрея із семінаристами, опісля він прийме членів Ради Центрального Комітету німецьких католиків. Останньою подією суботнього дня буде зустріч з молоддю, яка збереться на чування у Фрайбурґському виставковому центрі. Ця зустріч дозволить йому наново пережити атмосферу Всесвітніх Днів Молоді.

 

Джерело: Радіо Ватикан