//

Філіппіни: популярний культ "Чорного Назарянина"

9 січня багаточисельна процесія з фігурою "Чорного Назарянина" пройшла вулицями столиці Філіппін.
У ній взяли участь майже 2 млн. вірних, які пройшли 5-кілометровим маршем вузькими вуличками старого міста з фігурою Христа. У ранішні години подорожні взяли участь у Євхаристії, що мала місце в одному з міських парків. Вірні, більшість яких склали чоловіки, йшли босоніж.

 

Фігуру "Чорного Назарянина" у 1606 р. на Філіппіни привезли з Мексики іспанські місіонери. Як свідчить традиція, фігура Спасителя стала темною після пожежі на кораблі, на якому її перевозили. Пізніше скульптура, яка зображує Господа, що несе хрест, пережила декілька землетрусів, пожеж, бойових дій, серед яких було навіть бомбардування церкви, де вона зберігається протягом ось уже декількох століть. Багато вірних приписують "Чорному Назарянину" незліченні фізичні й духовні зцілення. Фігура Спасителя виконана з дерева у натуральну величину.

 

Архиєпископ Маніли, кард. Гауденсіо Росалес, молився разом з мільйонами паломників в інтенції миру на Філіппінах. Ієрарх визнав, що країна бореться зі спадщиною комунізму, а зараз - особливо з небезпекою, яку несуть мусульманські бунтівники. Одна третина більш як 90-мільйонного населення живе в крайній бідності.

 

За матеріалами AGNUZ