//

Філіппіни очікують на 3 млн. учасників у Марійській процесії

У філіппінському місті Нага очікують на прибуття близько трьох мільйонів паломників у зв’язку із святкуванням 300-ліття паломництва до образу Богородиці Пеньяфрансії.


За словами речника місцевої єпархії, півмільйона осіб вже прибули туди напередодні основних урочистостей. «На завтра ми очікуємо принаймні 1,5 мільйона учасників у річковій процесії» - зазначив він.


Представники державного бюро туризму зазначають, що до міста прибуде близько трьох мільйонів паломників, включаючи туристів.


Марійські урочистості в цьому місті тривають впродовж усього тижня. Ключовим моментом святкування є річкова процесія, під час якої фігуру Марії транспортують кораблем із санктуарію до древньої катедри міста Нага. Перед урочистою заключною Службою Божою 17 вересня фігуру повернуть до санктуарію.


Президент Філіппін Бенігно Акіно зазначив, що проголошення урочистості Богородиці Пеньяфрансії «за останні 300 років стало визначною історичною подією і частиною культурного спадку країни».


Фігура Марії в місті Нага є репродукцією фігури, яку було знайдено в Іспанії біля підніжжя гори Пенья де Франсія 19 травня 1434 року і у 1700-их роках перевезено до Філіппін.


За матеріалами ucanews.com