//

Філіппіни: Народжуваність не є причиною бідності

Президент Філіппін більше не буде підтримувати проект закону про репродуктивне здоров'я, який до цього часу він активно просував, але який гостро критикує Церква. Беніно Акіно оголосив, що висуне новий законопроект, в якому не буде йтися про контроль сім'ї та контрацепцію, але про відповідальне виховання дітей.

 

Це рішення президент прийняв після серії зустрічей з єпископами, які зазначили, що хоча текст закону про репродуктивне здоров'я не вказує на примусовість абортів, але в той же час сприяє цьому, оскільки передбачає покарання для тих подружжів, які матимуть більше двох дітей.

 

Це буде новий закон про відповідальне батьківство - заявив 24 січня речник президента Едвін Лаціерда на зустрічі з єпископами. Він сказав, що уряд Філіппін погоджується з Церквою - народжуваність не є причиною бідності. Буде вестися боротьба з бідністю, заохочення відповідального батьківства, але не скорочення чисельності населення. Речник, однак, не вказав всіх відмінностей між новим і старим проектами закону. Однак, з усього видно, що президент Акіно не хоче запроваджувати до філіппінського права поняття репродуктивного здоров'я. На цю думку наводить факт, що уряд, як і раніше, має намір забезпечувати контрацептивами бідні сім’ї.

 

 

За матеріалами info.wiara.pl