//

Філадельфійський Архиєпископ продає маєток

Філадельфійський Архиєпископ Чарльз Чапут вирішив продати 16-кімнатний кам’яний будинок, який впродовж 76 років служив резиденцією кардинала у цьому місті. Натомість Архиєпископ планує переїхати у набагато скромніший будинок. Як повідомляє ватиканіст Марко Тосатті на сторінках порталу Vatican Insider, таке рішення пов’язане із необхідність найближчим часом скоротити кількість шкіл і парафій у Філадельфійській архиєпархії.


Наразі це рішення не було оприлюднене офіційно, але джерело із оточення Архиєпископа Чапута повідомило, що владика не хоче жити у «величній» резиденції в той час, як вірні терпітимуть з приводу закриття шкіл і парафій.


Нагадаємо, що призначений у вересні очолити Філадельфійську архиєпархію, владика Чапут в грудні звернувся із пастирським листом до вірних, в якому попередив, що на архиєпархію чекають «болючі» дні, що включатиме також і реорганізацію фінансів.


Продаж резиденції кардинала також має на меті впровадити тенденцію у католицьких єпархіях продавати  розкішні архиєпископські резиденції і переїжджати у більш скромні будинки.


У 1999 році, коли владика Чапут ще був Архиєпископом Денверу, він продав маєток, в якому жив його попередник і переселився у приміщення єпархіальної семінарії.