//

Факти виключають еволюцію як теорію, що дійсно пояснює виникнення і походження всього живого на Землі

17 травня у храмі Івано-Франківської Духовної Семінарії ім. свщмч. Йосафата відбувся науковий семінар, присвячений питанню еволюції, який провели два вчені – п. Х’ю Оуенс із США і п. Томас Сайлер – фізик-математик з Німеччини. Функцію перекладача для семінаристів виконав о. Юрій Козловський, викладач ІФТА. Темою семінару було представлення наукових фактів із різноманітних галузей науки, які спростовували одну з теорій походження життя на Землі – еволюцію, що є однією з найприйнятніших серед науковців.

 

Першим доповідачем виступив п. Х’ю. Він зосередив свою увагу на вченні Католицької Церкви, що стосується даного питання, опираючись на Святому Письмі, творах Святих Отців і рішеннях Вселенських Соборів. Католицька доктрина говорить про світ як про творіння, що було створене за задумом Творця, а не як про випадкову річ. Господь створив все існуюче своєю волею.

 

Варто звернути свою увагу на те, що говорив Ісус Христос у Євангеліях про створення. Він каже про цей факт як про конкретну історичну подію, так само говорить і про перших людей, про потоп. Що стосується правдивості сказаного у Святому Письмі, то про це чітко вказують постанови Вселенських Соборів – законодавчого органу цілої Церкви. Їх рішення твердять, що все сказане у Святому Письмі є правдиве, а з цього випливає, що Господь створив Всесвіт в один момент, а не на протязі мільйонів років (одна з постанов ІV Лятеранського Собору). Бог створив світ добрим, гармонійним, досконалим, а порушив цю гармонію гріх, що став причиною нещасть і бід у світі.

 

Наступним свою доповідь репрезентував п. Томас. Він представив присутнім конкретні факти, наукові докази неможливості еволюції. Пан Томас заперечив можливість поступового розвитку від мавпи до людини, оскільки навіть подібність на генетичному рівні між цими двома істотами в жодному випадку не доводить походження одного від іншого. Варто зазначити, що ніякі археологічні розкопки не виявили справжніх залишків мавпоподібної людини, а ті, що десятками років вважалися за скелет неандертальця, австралопітека, в результаті досліджень виявилися залишками людини, але без ознак мавпи. Тому, палеонтологія, як і ембріонологія, анатомія, палеоантропологія не мають доказів на користь еволюції. Однак, найголовнішим аргументом проти цієї теорії виступає другий закон термодинаміки, який твердить, що все, що є в природі, може прямувати від порядку до хаосу, але в жодному разі не навпаки. Про це ще казав А. Енштейн, підкреслюючи, що цьому закону підлягає абсолютно все, що є в природі. Тому ці факти виключають еволюцію як теорію, що дійсно пояснює виникнення і походження всього живого на Землі. Таким чином ці вчені доходять до висновку, що єдиним правдивим поясненням цього питання є твердження, що все, що існує є результатом творчого акту Господа, Який все привів із небуття у буття своєю волею, «бо Він повелів і сталось, Він сказав і створилось».

 

Інформаційний центр ІФДС