//

Етичні настанови VII Всесвітнього конгресу душпастирства туризму в Канкуні

Про дотримання принципів світового етичного кодексу в сфері туризму закликали учасники VII Всесвітнього конгресу душпастирства туризму. Він відбувається в мексиканському місті Канкун (23-27.04). У цій зустрічі, що організована під егідою Папської Ради з душпастирства мігрантів і подорожувальників, взяли участь 258 осіб з 42 країн з чотирьох континентів. Серед учасників були 116 мирян, пов'язані з туристичною сферою, 123 священики, які беруть участь в туристичному душпастирстві, 17 єпископів, Бешара Бутрос Рай, патріарх Маронітської Церкви Лівану, а також кардинал Антоніо Марія Вельо.

 

У своїй урочистій промові VII Всесвітнього конгресу душпастирства туризму кардинал Вельо наголосив на потребі активно сприяти Церкві у сфері туризму. Душпастирська акція має охоплювати кожну з трьох категорій туризму. За словами голови Папської Ради з душпастирства мігрантів і подорожувальників, існує загальний туризм, релігійний туризм і туризм християнський, у вигляді паломництва.

 

Робота конгресу була зосереджена на трьох темах: релігійна спадщина мистецького характеру на службі туризму та євангелізації; душпастирство туризму як одна з форм нової євангелізації, а також аспекти етичного відповідального розвитку туризму.

 

25 квітня, у свято євангелиста Марка, учасники конгресу взяли участь в Літургії, під час якої кардинал Вельо освятив землю і наріжний камінь нової церкви Матері Божої біля моря в Канкуні.

 

Під час обговорення не бракувало запитань, пов'язаних зі Святою Землею, яка є привілейованим місцем паломництва і релігійного туризму. Паломник як свідок віри, яку отримує через зустрічі з місцями, що пам'ятають об’явлення Бога, не тільки зазнає особистої переміни, а й стає живою рекламою "П'ятого Євангелія". Одне із запитань круглого столу стосувалося проведення паломництва у Святій Землі та відповідних обов'язків і повноважень, а також дозволу, що називається "легітимність духовного провідника паломництва".

 

За матеріалами: Radio Watykańskie