//

Ескіз персня Папи був зроблений за часів Павла VI

Отець Ломбарді уточнив інформацію про Перстень Рибалки, який буде носити Папа Франциск. Він повідомив, що восковий зліпок-ескіз цього атрибута папської влади зробив спеціально для Папи Павла VI італійський художник Енріко Манфіні.

 

На ньому зображено св. Петра, який тримає в руках ключі. Для Павла VI його так і не виплавили, оскільки Понтифік носив перстень, зроблений з нагоди ІІ Ватиканського Собору. Зліпок зберігав упродовж довгих років особистий секретар Павла VI Архиєпископ Паскуале Маккі, який потім передав його своєму близькому співробітникові о. Етторе Мальнаці. Саме останній виплавив кільце відповідно до цього зліпку і запропонував його головному папському церемоніймейстеру. Той представив перстень разом з іншими варіантами Папі Франциску, який вибрав саме його.

 

Перстень Рибалки із зображенням св. Петра з ключами символізує віру і завдання Папи підтримувати у вірі Церкви. Назва "Перстень Рибалки" нагадує, що св. Петро був рибалкою, який, повіривши Христові, закинув сіті в море історії, щоб зловити людей для Бога.

 

За матеріалами: radiovaticana.va