//

Есе про нерозривність шлюбу 23-річної давності з’явилось в «L 'Osservatore Romano»

На шпальтах «L'Osservatore Romano» опублікувано есе, написане ще 1998 р., автором якого є тодішній глава Конгрегації віровчення кардинал Йосиф Рацінгер, нинішній Папа Римський Бенедикт XVI. В есе йдеться про науку Церкви про шлюб, розлучення та участь в Таїнствах для тих осіб, які одружилися вдруге.

 

У есе під назвою «Проти деяких заперечень щодо навчання Церкви про прийняття Причастя розлученими і тими вірними, що повторно вступили в шлюб» кардинал Рацінгер захищає вчення про нерозривність шлюбу. Майбутній Папа підтверджує, що участь розлучених католиків і тих, хто знову вступив у шлюб, в церковних Таїнствах «не є можливою через внутрішні причини». Винятки з цієї церковної практики лежать на совісті конкретних індивідів, підкреслює кардинал Рацінгер.

 

Разом з есе газета опублікувала витяги з догматичних документів про нерозривність шлюбу і повторний вступ у шлюб, що з'явилися після II Ватиканського собору (1962–1965). Серед них – і послання Бенедикта XVI від 2007 р. «Sacramentum Caritatis».


За матеріалами: sedmitza.ru