//

Екуменічний день на Євхаристійному Конгресі у Дубліні

Під знаком єдності християн проходив другий день 50-го Міжнародного Євхаристійного Конгресу у Дубліні.

 


Під час екуменічного богослужіння англіканський архиєпископ Дубліна Майкл Джексон, який провадив це богослужіння, запитував про те, «яку форму повинно прийняти життя у спільноті, до якої покликані і в певному сенсі зобов’язані всі охрещені». 

 

 
Православний митрополит Іларіон під час проповіді підкреслив, що однією з причин кризи віри, яка торкнулась країн Європи, є зміна у «сприйнятті таїнств Церкви і її правдивої природи». Під впливом раціоналізму таїнства більше не сприймаються як «повнота віри», але трактуються як приватна справа. Слово «Бог» сьогодні може означати що завгодно, навіть «найглибшу психічну істоту людини», а в період голошення «смерті Бога» воно навіть замінено «псевдотеологічними концепціями нагородження індивідуальних потреб особи».

 


Під час богослужіння поблагословили воду, яка походить з джерел, які існували в Ірландії ще в часи неподіленої Церкви. Добрі стосунки між різними християнськими визнаннями в Ірландії підкреслив також католицький єпископ Дубліна Діармуд Мартін раніше на прес-конференції.

 

За матеріалами: wiara.pl