//

Екуменічне послання з нагоди П’ятидесятниці

"Нехай у день П'ятидесятниці Бог пошле людям і всьому світові мужність, надію і перетворюючу силу любові", – такі побажання містяться у посланні Всесвітньої Ради Церков з нагоди свята П'ятидесятниці.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, в документі зазначено, що це урочисте закінчення святкування Великодня показує різноманітність Божого народу. "Учні не походять з однієї країни, не говорять однією мовою, по-різному інтерпретують те, що вони пережили. Але їх об'єднує прийняття Божої дії, що перемінює світ і їх самих", - йдеться в екуменічному посланні.

 

Всесвітня Рада Церков звертає увагу, що сучасне людство стикається з труднощами, "переживаючи наслідки політичних і фінансових криз, зазнаючи насильства, воєн і конфліктів, а також переслідувань за переконання і віру". У посланні пригадується доля біженців, постраждалих від стихійних лих та кліматичних змін, хворих на СНІД, тих, що шукають шматок хліба, склянку води, дах над головою чи школу та тих, що втратили найближчих людей. Усі вони, подібно як багато століть тому свідки Зіслання Святого Духа, повинні прийняти, що "Ісус Христос довершує спасенне діло зцілення світу". "Нехай Святий Дух наповнює нас Божою любов’ю і оновленим взаєморозумінням, щоб ми могли проголошувати великі діла Божі у світі", – читаємо в екуменічному посланні з нагоди П'ятидесятниці.