//

Екуменічна зустріч у Фрібурі: «Католицька і Православна Церкви визнають одна одну Церквами-сестрами»

8 та 9 травня у Фрібурі, Швейцарія, відбулася православно-католицька зустріч, організована Конференцією католицьких єпископів Швейцарії. Вперше католицькі єрархи зустрілися з Асамблеєю православних єпископів. Як повідомляється в спільному комюніке голів двох об'єднань єпископів - католицького єпископа Норберта Бруннера і православного митрополита Єремії, - головною метою зустрічі стало «взаємне знайомство, молитва і обмін пастирським і богословським досвідом». «Католицька і Православна Церкви, - читаємо далі в документі, - визнають одна одну Церквами-сестрами».


Кількість православних в Швейцарії вже перевершила 150 000. На даний час Асамблея православних єпископів Швейцарії нараховує вже 7 єрархів, в той час як католиками опікуються 12 єпископів.


В ході екуменічної зустрічі апостольський нунцій Антоніо Менніні був нагороджений «Срібною трояндою святого Миколая» за свої зусилля зі зближення католиків і православних в період з 2002 по 2010 рік, коли він представляв Святійший Престіл в Москві.


За матеріалами radiovaticana.org