//

Експерт із ЗМІ: поведінка в інтернеті свідчить про рівень духовності

О. Антоніо Спадара, італійський священик, викладач, журналіст і відомий блогер, порівняв духовність із "внутрішнім хакерством" - чимось, що ламає замкнуту систему нашого життя і відкриває на пошук чогось більш значного.

 

Інтелектуал бере участь у засіданні Папської Рради з культури, яка 6-9 лютого проходить у Ватикані на тему "Нові молодіжні культури". 7 лютого він виступив в ході дискусії про мову та звичаї молоді, з дитинства прив'язаної до цифрових технологій. Отець стверджує, що інтернет і культура кібер-простору ставлять перед людством нові виклики: формувати такі стилі поведінки і мову, які будуть говорити про можливості та знаки трасцендентності нашого життя.

 

Ще один аспект, на який звернув увагу експерт із ЗМІ, це те, що з поведінки людини в інтернеті можна говорити про її внутрішній світ. "Життя людини в цифровому світі не відрізняється від її духовності та життя віри", - сказав священик. О. Спадара вважає, що нові технології спрямовують і виражають стан душі людини, а також її відносини з Богом.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va