//

Екологічна євангелізація у Фейсбуці

Прекрасний світ, створений Всемогутнім Творцем! Все, що існує перебуває в тісному взаємозв’язку і гармонії. Людина – вінець, вершина творіння Божого, наділена розумом, свобідною волею і правом панувати над світом. Панувати по Божому, примножуючи Його дари і збагачуючи землю своєю любов’ю.

 

На жаль, людина, не правильно розуміючи сенс свого панування, спричинилася до того, що панувати скоро не буде над чим, а можливо й не буде кому. Світ стоїть на межі свого існування. Церква намагається допомогти людям зрозуміти справжню суть їхнього покликання. Ідучи в ногу з часом, використовує всі можливі засоби, щоб не дозволити людині знищити саму себе.

 

Саме, щоб нагадати людям про Творця, про їхнє екологічне покликання – невід’ємний елемент християнської віри, про їх відповідальність за Боже створіння, що є інтегральною частиною відповідальності стосовно людей, суспільства та майбутніх поколінь було засновано Бюро УГКЦ з питань екології. Одним із пріоритетних напрямків діяльності екологічного бюро є інформаційно-освітній.

 

Сучасні інформаційні технології дають щораз більше можливостей для просвіти, в тому числі й екологічної. У зв’язку з цим Екобюро УГКЦ було створено сайт «Відповідальність за створіння», де можна почерпнути ключову інформацію на тему християнської та загальнолюдської відповідальності за наше природне довкілля – наш спільний Дім, який був створений Богом і довірений нам на відповідальне управління.

 

Сьогодні католицька Церква констатує велетенський потенціал соціальних мереж для «нової євангелізації», одним із ключових аспектів якої є формування відповідальності за Боже створіння – природу на засадах християнської віри та моралі. Бюро УГКЦ з питань екології буде і надалі робити для цього свій внесок і, відповідно, вже зараз Ви можете знайти нас у Фейсбуці.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології