//

Екобюро УГКЦ бере участь у Міжнародному Екологічному форумі

Бюро УГКЦ з питань екології бере участь у 10-му ювілейному Міжнародному Екологічному форумі «Довкілля для України», який триває з 23 до 25 квітня у Києві. Метою заходу є інтеграція стратегії "зеленої" економіки в суспільно-політичне, економічне та соціальне життя України для забезпечення збалансованого (сталого) розвитку держави, співпраця органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу в розв’язанні екологічних проблем, впровадження "чистих", ресурсо- та енергоефективних технологій в усіх галузях економіки, екологічно збалансованої системи природокористування і збереження екосистем, гарантування екологічної безпеки для здоров’я та життя населення, а також міжнародне співробітництво та розроблення рекомендацій для комплексної охорони довкілля.

 

У церемонії відкриття взяли участь: Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, перший заступник Голови АПУ Ірина Акімова, перший заступник керівника Комітету ВР з питань екології Олег Лукашук, радник прем'єр-міністра України Анатолій Толстоухов. Значний інтерес до роботи форуму виявили представники дипломатичних місій: на відкриття заходу прибули представники посольств 30 країн, серед яких США, Японія, Словаччина, Чехія, Польща, Азербайджан та інші.

 

Після огляду експонатів міжнародної виставки, в якій взяли участь більше 100 вітчизняних і зарубіжних підприємств екологічної спрямованості, наукові інституції, місцеві органи влади, громадські «зелені» структури, організатори та гості Форуму-2013 відкрили роботу Конференції «Ріо +20: перспективи розвитку в українському вимірі».

 

Працівники Бюро УГКЦ візьмуть участь в чисельних наукових заходах міжнародного Екологічного форуму. Освітньо-виховну діяльність Екобюро УГКЦ презентують на VI міжнародній виставці «Довкілля 2013».

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології