//

Двохсотліття храму у с. Городилів на Золочівщині

У неділю по Воздвиженні, 2 жовтня, Високопреосвященніший владика Ігор очолив Божественну Літургію в с. Городилів, Золочівського протопресвітеріату, з нагоди відзначення двохсотої річниці храму Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

 

Архиєпископові Львівському співслужили протопресвітер Золочівського деканату о. Михайло Сукмановський, адміністратор храму о. Юрій Лісньовський, священики о. Степан Галан, о. Михайло Городиський, о. Ігор Никифорук та о. Ярослав Малий.

 

В часі проповіді Архиєрей закликав мешканців села дякувати Господеві за храм, що його спорудили їхні батьки:

 

«За двісті років існування цієї церкви, у ній молилося, принаймні десять поколінь. Багато добра, що зустрінемо у вічності, було вчинено у цьому храмі. Тут були охрещені, вінчані, сповідалися й причащалися, приходили на розмову з Богом ваші діди та прадіди, ваші бабусі й прабабці. Вони чекають на вас у вічності, заступаються перед Богом за вас. Старайтеся жити добрим християнським життям. Вміймо оцінити важність святої Церкви та церковного храму, будівлі, у нашому житті».

 

Наявність храму, на думку владики Ігора, дає нам можливість практикувати гідне християнське життя, щоб «з’єднатися із Богом, Пречистою Дівою Марією, ангелами та усіма святими».

 

«Кожній людині відчинена дорога до Неба, тільки скептики чи неохочі бути спасенними, можуть втратити вічне щастя. Господь усе вчинив, помер на хресті, бо дуже любить нас й пропонує бути щасливими з ним у вічності. Зупинімося духовно з Пресвятою Богородицею під хрестом Ісусовим та стверджуймо своїм життям, що ми сини й дочки нашої Небесної Неньки», - завершив Предстоятель.

 

Після Божественної Літургії відбувся Чин освячення води і всі присутні отримали Архиєрейське благословення.


Віра Ценглевич
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії