//

Дві єпископальні громади в Каліфорнії увійшли в повну єдність з Католицькою Церквою

Дві громади Єпископальної Церкви на півдні Каліфорнії увійшли в повне сопричастя з Католицькою Церквою. Йдеться про громаду Святого Августина Кентерберійського і громаду Блаженного Джона Хенрі Ньюмена, в Ошенсайд-Карлсбаді та Санта-Ані відповідно. Офіційно вони приєдналися до Католицької Церкви 3 липня, коли увійшли до нового Персонального ординаріату в ім'я Катедри Св. Петра, який Папа Бенедикт XVI заснував для англіканців, що бажають увійти в повне спілкування з Римом, зберігаючи деякі літургійні форми і традиції Церкви Англії. Ординаріати були встановлені за посередництвом апостольcкої конституції «Anglicanorum Coetibus».

 

Чин приєднання пройшов в базиліці Місії Святого Івана Капестранского. Літургію очолив єпископ Оріндж монсеньйор Тод Браун. Йому співслужили монсеньйор Джеффрі Стінсон, колишній єпископальний єпископ, якого Святіший Отець призначив главою нового ординаріату, і о. Ендрю Бартус, колишній англіканський пастор, відразу ж висвячений на священика Католицької Церкви.

 

У своїй проповіді монсеньйор Стінсон говорив про завдання «бути людьми єдності», нагадавши присутнім, що їх входження в лоно Католицької Церкви не знаменує собою кінця їхнього прагнення до єдності. «Наші серця, – сказав священик, – сповнені радістю та вдячністю, але від цього моменту ми повинні уважно стежити за кожним кроком, щоб свідчити про наш дар єдності».

 

У літургії брав участь і Джордж Ортіс-Гузман, колишній англіканський пастор зі спільноти Св. Августина Кентерберійського, який готується до свячень. Зараз це громада налічує близько п'ятдесяти віруючих.

 

Новий ординаріат в ім'я Катедри Св. Петра є другою церковною структурою для колишніх англіканців. Папа заснував його після Ординаріату Уолсінгемскої Богоматері в Сполученому Королівстві. Нещодавно ще один Персональний ординаріат заснували у Австралії.

 

За матеріалами radiovaticana.org