//

Два нових пресвітери у Згромадженні Воплоченого Слова

Одного разу блаженний папа Іван-Павло ІІ коли говорив про священство, окреслив його всього-на-всього двома словами: дар і таїнство. І насправді  ці два слова вміщують у собі ввесь духовний сенс цього покликання. Покликання, яке дане даром і дане з однією метою: освячення душ. Направду це твердження є основане на самому повчанні Христа, коли він казав до своїх апостолів: «даром прийняли, даром давайте» (Мт. 10,8).

11 грудня у Катедральному Соборі міста Івано-Франківська з рук Преосвященнішого Владики Володимира (ВІЙТИШИНА) цей дар освячувати душі, дар священства, отримали два отці Згромадження Воплоченого Слова  о. Теодосій Савчук та о. Антоній Вацеба. Направду ця подія для нашої  Чернечої Родини Воплоченого Слова є дуже знаменною та являється великим знаком Божого благословення, за яке ми повинні приносити постійну подяку Господеві. Кожне нове покликання до монашого чи священичого стану є цінне в очах Божих, адже кожна богопосвячена особа є тим робітником у винограднику Христовому, тим знаряддя, через яке Господь освячує людські душі.

 

Багато святих, таких, як о. Піо, Дон Боско, коли говорили про священство чи просто про богопосвячених осіб, звертали свою увагу на благословення, що сходить на ту родину, з якої вийшов священик або монах. Тож в такий спосіб цією новиною ми хочемо звернутися до всіх родин та батьків, що можливо бояться віддавати своїх дітей Богові, та заспокоїти їх словами блаженного папи Івана-Павла ІІ, що їх він сказав в день своєї папської інтронізації: «Не бійтеся, не бійтеся відкрити свої серця для Бога». А ми можемо продовжити ці слова папи, і заспокоїти тих, хто не хоче віддати Богові найдороще, адже чим більше жертвуємо, тим більше сторицею в майбутньому нам воздасться.

 

Ми дякуємо Богові, Преосвященнішому Владиці Володимиру, батькам та родині новопоставлених отців Теодосія та Антонія за те, що дали нам нових священників, нових робітників у Христовому винограднику.

 

Дякуємо також всім отцям, які прибули та взяли участь у Літургії з нагоди висвячення нових священиків. Це – о. Фернандо Браво, настоятель Згромадження в Україні та о. Василь Харкавий, ВС (обидва місіонують на півдні України), о. Альберто Баратеро (генеральний економ Згромадження), що прибув на свято з Рима, як представник Генерального настоятеля, о. Йосиф Попович, ВС (Закарпаття),  о.Йосафат Бойко, ВС та о. Софрон Зелінський, ВС (Івано-Франківськ), о. Ігор Тузик та о. Андрій Кудлик, члени ІІІ Чину Згромадження, о. Іван Петрів (парох о. Теодосія), о. Дмитро Кубацький, о. Юрій Олійник, о. Роман Дубік, о. Юрій Савчук, о. Іван Борин, о. Тихон Кривецький, МТСАА.

 

Опісля літургії нововисвячені отці уділяли благословення присутнім на подвір’ї біля катедрального собору. Святкування завершилося святковим обідом та концертом, на яких був присутнім наш Владика, за два дні проголошений митрополитом.

 

Прес-центр Згромадження Воплоченого Слова

www.pkm.if.ua/