//

Два нових храми для християн Іраку

Християни Іраку, незважаючи на небезпеки, відкрили невелику каплицю в Кіркуку, поруч із резиденцією Архиєпископа, присвячену християнським мученикам, які постраждали в Іраку від 2003 року. Крім того, в місті Сулейманія відкрили нову церкву Пресвятої Богородиці. Під час її урочистого освячення Архиєпископ Кіркука монс. Луїс Сако відгукнувся про новий храм як про «місце паломництва і гостинності щодо релігійних груп та молоді, які хочуть молитися і надати сенсу своєму життю».

 

Цей храм стане відправною точкою для відкриття будинку за задумом о. Паоло Далл'Ольо з Сирії, місця віри і міжконфесійного діалогу. Цей священик-єзуїт продовжує своє служіння в іракському Курдистані після вигнання його з території Сирії.

 

Монс. Сако висловив свою радість через присутність о. Далл'Ольо в Іраку, назвавши його людиною мужності, надії і віри. «Я нагадав о. Далл'Ольо, – сказав Архиєпископ, – що коли люди закрили перед ним одні двері, то Господь відкрив для нього інші».

 

Архиєпископ Сако повідомив також про низку зустрічей з американським генеральним консулом в Ербілі і дружиною іракського президента, під час яких були обговорені питання, пов'язані з проблемами біженців, житлом, освітою і працею.

 

За матеріалами radiovaticana.org