//

Дуже добре, коли діти зростають відкритими на проблеми ровесників. Папа Бенедикт XVI з нагоди Дитячого Місійного Дня

У четвер, 6 січня 2010 р., після проказування разом з вірними, зібраними на площі Святого Петра у Ватикані, молитви «Ангел Господній», Святіший Отець Бенедикт XVI пригадав, що в день урочистості Богоявлення відзначається також Дитячий Місійний День.

«Багато дітей та підлітків, організованих в парафіях та школах, формують духовну мережу солідарності зі своїми ровесниками, які зазнають труднощів, – сказав Папа. – Це дуже гарно та важливо, щоб діти зростали у ментальності, відкритій на світ, з почуттями любові та братерства, долаючи егоїзм та споживацтво». Бенедикт XVI зазначив, що своїми молитвами та добрими ділами вони співпрацюють у виконанні завдань Церкви, за що висловив їм вдячність та їх поблагословив.

В Дитячий Місійний День, започаткований Папою Пієм ХІІ у 1950 р., в різних країнах світу організовуються різноманітні доброчинні ініціативи, головними діячами яких є діти – члени організації Папських Дитячих Місійних Діл. Зібрані пожертви передаються для допомоги потребуючим дітям на місіонерських теренах.

Радіо Ватикан