//

Душпастирський візит Апостольського Візитатора до громад УГКЦ у мм. Динія, Валенсія та Ґвадасуар (Іспанія)

У суботу, 25-го лютого 2012 р., о год. 20.30 Апостольський Візитатор Владика Діонісій (Ляхович) очолив Архієрейську Божественну Літургію у храмі Успіня Пресвятої Богородиці у місті Динія, яке розташоване на відстані 100 км. від Валенсії. Співслужив Владиці капелан громади та Координатор душпастирства для українських іммігрантів в Іспанії о. Василь Бойко. На богослужіння прибуло біля 50-ти вірних.

 

З хлібом та сіллю зустрічали вірні Апостольського Візитатора. Звертаючи увагу на цей гостинний жест, Владика Діонісій розпочав свою проповідь про значення та глибоку символіку хліба. «Хліб з давніх часів був послом миру, символом життя й святості. В щоденному нашому житті хліб є плодом нашої жертви та праці і той, що підтримує наше фізичне життя. Коли ж ми жертвуємо його Богові під час Євхаристійної відправи, він стає хлібом, що дає нам життя вічне. Хліб життя — це тіло, яке Ісус віддав за життя світу. А під час Літургії хліб перетворюється у Тіло Ісуса Христа», - зазначив Апостольський Візитатор.

 

Також Владика Діонісій поділився духовними роздумами про підготовку до Великого посту: «Перебуваючи на порозі цьогорічного Великого Посту, нам потрібно зосередитися в цьому часі ще більше на молитві, взаємному прощенні, єднанні з терпіннями Ісуса Христа і на чиненні добрих діл, пам’ятаючи слова Христа: “Все те, що Ви зробили одному з моїх братів найменших Ви мені зробили”».


Після Літургії від імені всієї громади із словами вдячності  до Апостольського Візитатора звернулася пані Люба Гек. Після цього Апостольський Візитатор зустрівся з кожним з присутніх, вручивши пропам’ятну іконку Гошівської Богородиці з молитвою «Себе відання Богові».

 

м. Валенсія

 

У неділю, 26 лютого 2012 р., у храмі Пресвятої Трійці Монастиря Сестер Кларисок (ХVI століття), у якому уже 7 років збираються вірні УГКЦ на позачергові богослужіння, Апостольський Візитатор Владика Діонісій (Ляхович) очолив Архієрейську Божественну у співслужінні капелана громади о. Василя Бойко. На богослужіння прибуло біля 300 вірних.

 

Перед початком Літургії Архієрея зустрічали діти у вишитих українських костюмах. Наймолодші прихожани храму з хлібом і сіллю вітали Владику. А після богослужіння від імені всієї громади із словами вдячності до Апостольського Візитатора звернулася пані Люба Бичак.

 

Після Літургії відбулася коротка зустріч з кожним з присутніх і роздача іконок Гошівської Богородиці з молитвою «Себе відання Богові».

 

м. Ґвадасуар

 

Цього ж дня, о год. 15.00, у містечку Ґвадасуар, що на віддалі 30 км. від Валенсії Апостольський Візитатор Владика Діонісій (Ляхович) очолив Архієрейську Божественну у співслужінні капелана громади о. Василя Бойко. Громада УГКЦ діє тут уже понад 5 років.

 

На богослужіння прибуло приблизно 60 вірних, більшість з яких є вихідцями з Турківського і Старосамбірського районів Лівівської області. Також і тут перед початком Літургії Архієрея зустрічали діти з хлібом і сіллю. А після богослужіння від імені всієї громади із словами вдячності  до Апостольського Візитатора звернувся пан Василь Павлюк.

 

Після Літургії відбулася коротка зустріч з кожним з присутніх і роздача іконок Гошівської Богородиці з молитвою «Себе відання Богові».

 

Прес-служба УГКЦ в Італії