//

Душпастирський катехитичний порадник матиме дві частини – теоретичну й практичну

Збудити зацікавлення на парафії, змотивувати парафіяльну спільноту до катехизації в різних середовищах, як то школа, лікарня, завод, ринок, в`язниця чи сиротинець, які знаходяться на території даної парафії – таке доповнення вирішили внести в пункт «Катехизація у соціальному житті парафії» учасники засідання робочої групи з написання Душпастирського катехитичного порадника, яке відбулося 16 червня 2011 року. Зустріч відбулася в cемінарській кімнаті Українського католицького університету у Львові. Організатор - Катехитична комісія Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, завдання якої - підготувати Порадник до друку.

 

Методологія написання документу: тема, вступ, завдання, мета, методи її досягнення. Головні умови підготовки тексту – писати просто й доступно, опираючись на власний досвід. Десятеро учасників засідання, кожен з яких відповідальний за окрему тему видання, ознайомилися з уже зібраними напрацюваннями до книги. Прийшли до висновку, що Порадник матиме дві частини – теоретичну й практичну. Оскільки документ покликаний стати допомогою в конкретних видах катехитичної діяльності пароха та парафіян, свого роду «методичкою» для покращання загального катехитичного служіння, то у ньому будуть чітко прописані окремі пункти праці: Катехиза в освітньому (катехитична школа, Біблійний апостолят, реколекції для родин, співпраця з освітою та монашими чинами й згромадженнями), молитовному (Літургія за участю дітей, катехитичні проповіді тощо), соціальному (катехизація в дитячих інтернатах та сиротинцях, лікарнях, реабілітаційних центрах, будинках для осіб похилого віку, в’язницях, студмістечках, військових частинах)  та  спільнотному житті парафії (прощі, екскурсії, походи, літні табори, молитовні відвідини, катехизації сімей в парафії).

 

Опрацьовувати зауваження і пропозиції робоча група буде до жовтня 2011 року. Готовий проект Душпастирського Катехитичного Порадника подадуть на розгляд Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ