//

Душпастирські відвідини громади Введення в Храм Пресвятої Богородиці

«Марія – найчистіше дзеркало чесноти, приклад досконалості, від якої нам потрібно вчитися служіння Богові та ближнім»,- Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор.

 

Сьогодні, Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський, Владика Ігор, здійснив душпастирські відвідини громади Введення в Храм Пресвятої Богородиці, що у с. Перегноїв Глинянського  протопресвітерату, Золочівського району Львівської області.

 

Архиєрей очолив Божественну Літургію, якому співслужили Адміністратор парафії о. Василь Тузяк, а також інші душпастирі Львівської Митрополії. На свято прибула чисельна громада села Перегноїв, а також гості з різних околиць.


«Для нашої парафії це надзвичайно велике свято, - розповідає о. Василь Тузяк, Адміністратор парафії. – Візит нашого владики є історичним, адже востаннє у цьому селі побував мабуть архиєрей, коли 27 жовтня 1907 року, відбулося освячення нової церкви, про що свідчить надпис на вхідних дверях храму. Також ми чуємося щасливими що громада с.  Перегної є першою, яку відвідав Архиєпископ і Митрополит Львівський, після проголошення Львівської Митрополії».

 

Отець Василь провадить духовний провід парафією Введення в Храм Пресвятої Богородиці з 2009 року. Від того часу душпастир підняв молитовне життя громади, активно працює з молоддю. Зокрема, при храмі існує молодіжна спільнота, вівтарна та марійска дружини, а також дитячий хор. Протягом року отець Василь організовує для дітей духовні мандрівки, а також різні мистецькі заходи. Розпочав працювати веб-сайт парафії http://www.cerkva-bogorodyci.org.ua


Варто зауважити, що вихідцем із цього села є о. Герман-Григорій Антонович Будзінський. Народився отець у 1905 році в селянській родині. Студит, ієромонах, у 1937-39рр. студіював у Римі, член делегації УГКЦ до Москви, за що був засуджений до 10 років ув’язнення. Пізніше ув’язнений повторно до 10 років і 5 років позбавлення громадянських прав. З 9 вересня 1982 року – секретар «Ініціативної групи захисту прав віруючих і церкви», автор багатьох листів, протестів і звернень до різних органів радянської влади. «Цей монах був готовий свідчити своїм життям вірність Богові та своїй Церкві. Поборов страх, витерпів знущання та психічні лікарні, був вірний Богові в усьому, - розповів владика Ігор і закликав. – Любіть свою Церкву, поважайте священиків. Моліться, достойні брати і сестри до Матері Божої, щоб вона допомогла нам здобути небо, а разом – вічне щастя».

 

Завершився візит на подвір’ї храму, Архиєрей освятив воду та уділив усім присутнім благословення.


о. Павло Дроздяк,
прес-секретар Львівської Архиєпархії