//

Духовність в Інтернеті

Про роль Інтернету в формації семінаристів розмовляють учасники обговорень Конгрегації Католицького виховання. Серед учасників зустрічі – кардинал Станіслав Дзівіш та архиєпископ Джозеф Жиціньські з Польщі.
 

 

Під час зустрічі буде широко обговорюватися питання покликань і організації таких умов в духовних семінаріях, які покращуватимуть розвиток дозрілих покликань відносно культурних змін, що відбуваються навколо.
 

 

Під час пленарної сесії архиєпископ Джозеф Жиціньські представив загальний проект документу про роль Інтернету в семінарійній формації. Він підкреслив, що Інтернет повинен бути важливим середником для євангелізації і з багатьох причин може полегшити як харитативну, так і душпастирську місію Церкви.
 

 

В той же час любельський митрополит звернув увагу на необхідність прийняття дисципліни користування цим середником передавання, щоб не виявилось, що для деяких студентів найважливішим є час, проведений в Інтернеті , а віртуальна реальність бере верх над почуттям реалізму.
Учасник обговорення ствердили, що необхідно розвивати турботу про гуманістичну культуру, знання великих творів класики, про зустріч живої людини з її болем і почуттям драми життя. «Тих вартостей не можна закрити інтернет-візією світу» - підкреслив митрополит.
 

 

Архиєпископ зазначив, що згідно з попередніми документами Церкви щодо етики Інтернету учасники обговорення ствердили, що варто докласти старань, щоб формувати нову ментальність душпастирів, в яких не виникне негативне відношення до новітніх технологічних досягнень, але використання тих технологій буде складовою частиною програми, в якій Христос є найважливішим в натхненні душпастирської діяльності.
Єрарх звернув увагу також на те, що людина в багатстві свого досвіду може переказувати такий зміст, який виявиться неможливим до передавання мовою інтернет-комунікації.
Обговорення конгрегації триватимуть до 9 лютого.
 

 

За матеріалами: ЕКАІ