//

Духовні цінності є основою розвитку суспільства, – вважає Кардинал Тарксон

Кардинал Пітер Тарксон, голова Папської ради «Iustitia et Pax», бере участь в засіданні Конференції єпископів Індії, яке проходить 1–8 лютого. Девіз зустрічі та основна тема, яку збираються обговорити єрархи: «Роль Церкви у побудові кращого майбутнього для Індії».

 

Кардинал Тарксон, звертаючись до індійських єпископів, вказав на те, що в індійському суспільстві треба сприяти насамперед зростанню поваги до духовних цінностей, що буде внеском Церкви в розвиток країни.

 

Хоча Індія стала четвертою економічною силою у світі, однак ще необхідно подбати про рівень людського розвитку, – сказав кардинал.

 

Він нагадав, що згідно зі статистичними даними, тільки 25% населення Індії користуються вигодами вільної економіки.


Решта населення – 75% – все ще живе на менше, ніж 2 долари на день. Тому в країні існує невдоволення тим, що влада не гарантує рівності та справедливості, – сказав голова Папської Ради, повідомляє radiovaticana.org.

 

У зв'язку з цим кардинал Тарксон зазначив, що Церква повинна підтримувати духовний розвиток суспільства. На його думку, духовні хвороби є джерелом матеріальної та соціальної несправедливості. Кардинал Тарксон закликав Церкву в Індії, «нести в суспільство дар Євангелія, щоб побудувати в ньому Царство Боже».