//

Духовенство Львівської архиєпархії УГКЦ роздумувало над Словом Божими

У Львівській Духовній Семінарії відбулася зустріч Духовенства Архиєпархії, організована Інститутом Постійної Формації Духовенства, яка відбулася в контексті впровадження загально-церковної програми «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», та була присвячена темі: «Слово Боже у житті священика».

 

Як раніше повідомлялося, в праці Інституту відбулися деякі зміни. Тепер навчальні зустрічі відбуваються раз на місяць і є обов’язковими для всіх священиків і дияконів Архиєпархії.

 

Оскільки зустрічі відбуваються в контексті впровадження в життя стратегії УГКЦ: «жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», то й теми зустрічей відповідають пунктами стратегії.

 

І назва цієї, вступної зустрічі відповідала першому пункту стратегії : «Боже слово». Оскільки зустріч була для духовенства, то була присвячена темі: «Слово Боже в житті священика».

 

Розпочалася зустріч із молитви Шостого Часу, який відслужив владика Венедикт у семінарійній церкві. Відтак розпочалася конференція, яку вів отець-доктор Михайло Лесів, префект ЛДС, Директор Інституту Постійної Формації Духовенства. На початок зустрічі слово до присутніх священиків виголосив владика Венедикт. Він побажав отцям добрих духовних плодів зустрічі та запросив до слова отця Тараса Барщевського – викладача біблійних курсів УКУ, Координатора Біблійного апостоляту УГКЦ, докторанта біблістики. Епіграфом і ціллю своєї промови отець зробив Гомілію святого Григорія Великого на Єзекиїла, I, 11.5:


«Говоритиму аж поки меч Божого Слова
Теж і через мене не прошиє серце ближнього.
Говоритиму аж поки Слово Боже
Не зазвучить і проти мене через мене самого».

 

Відтак, після перерви, розпочалася праця в групах, в часі якої отці мали дати відповіді на запитання стосовно впровадження читання Святого Письма в життя парафій, а відтак на загальній зустрічі координатори груп представили напрацювання.

 

В цілому, за словами кир Венедикта, який люб’язно погодився дати коментар для Медіа-Центру ЛДС: «Вислідом сьогоднішньої зустрічі має стати більша святість священиків».

 

Володимир Мамчин,
Медіа-Центр ЛДС
Джерело: www.ugcc.lviv.ua