//

Другий день спільної молитви монашества Івано-Франківської архиєпархії

Як вже попередньо згадувалося, у днях 13-15 лютого 2012 року в Івано-Франківській Архієпархії з благословення нашого Митрополита Володимира проходять Дні Богопосвяченого Життя. Організатором виступає Комісія у справах Монашества. Усі члени спільнот богопосвяченого життя запрошені взяти активну участь, а всіх мирян просимо про молитовний супровід: за ласку витривалості у покликанні наших монахів і монахинь, а також за нові покликання до монашества.

 

Другий день зібрань розпочався урочистою відправою Вечірні з Литією у монастирському храмі Серця Христового при монастирі Сестер Василіянок. На завершення Вечірні о. Йосафат Бойко, ВС, якому співслужили о. Порфирій, ЧСВВ та о. Петро, ЗНІ, подякував всім присутнім за спільну молитву, а всім присутнім мирянам наголосив на потребі молитви за богопосвячених осіб та за нові покликання до такого стану життя.

 

Опісля відбулася так звана «розколяда», хоч і вже після Вечірні Празника Стрітення. Спочатку всі ще двома колядками завершили різдвяний період, а відтак кожна чернеча спільнота співала для всіх присутніх якусь народну пісню. Супроводжував пісні грою на акордеоні о. Софрон Зелінський.  Після такого спільного святкування, всі спільно (всіх нараховувалося понад 50 осіб, серед  отців, братів і сестер) переглянули фільм «СІЛЬ», який випустила Патріарша Комісія у справах Монашества, який заторкує тему монашого покликання і служіння, і у якому використано інтерв’ю з блаженнішим Любомиром та його свідчення про особисте покликання.

 

На завершення всі спільно молилися за ласку витривалості у покликанні до богопосвяченого життя та за нові покликання на монашого стану.

                                                                        

Комісія у справах Монашества
Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ