//

Дослідження підтвердило зв'язок між абортами і передчасними пологами

У Фінляндії опубліковано нове дослідження, яке вказує на зв'язок між абортами і передчасними пологами. Авторами дослідження є члени Національного інституту здоров'я і благополуччя та Академії Фінляндії. Минулого тижня його було опубліковано онлайн в Оксфордському журналі репродукції людини.


За даними дослідження, в масштабі всієї країни Р. Клеметті та інші з'ясували, що вагітна жінка, яка зробила хоча б один аборт, на 19% збільшила ризик передчасних пологів у наступні вагітності.


У жінок, які зробили два аборти, ризик збільшувався на 69%, а у тих, хто зробив три аборти, - на 278%.
«Фахівці охорони здоров'я мають бути поінформовані про потенційні ризики повторних абортів для дітей в наступних вагітностях», - написано в статті.


Кларк Форсайт, старший консультант в "Americans United for Life", сказав Christian Post, що це дослідження дуже важливе.


«Думаю, що дуже важливо інформувати людей, докторів і жінок про ризик абортів».


Рейжа Клеметті, глава дослідження, пояснив у заяві, що, незважаючи на результати, які отримали дослідники, небезпека все ж не настільки велика.


«Ризик низький. Аборт - це безпечна хірургічна процедура. Але якщо зробити більше двох таких процедур, то з'являться наслідки, і ця інформація повинна бути включена в освітні програми з сексуальної освіти», - сказав Клеметті.


За словами п.Форсайта з AUL, з 1960-х років і по теперішній час проведено більше 130 досліджень, які підтвердили зв'язок між передчасними пологами та абортами.


Серед видань, де були опубліковані ці дослідження, - «Педіатрія і перинатальна епідеміологія», індійський журнал педіатрії «Здоров'я матері та дитини». Якщо додати останнє дослідження до цього списку, сказав Форсайт, то, на його думку, докази перевищать обґрунтування рішення Верховного Суду у справі Роу проти Вейда 1973 року про легалізацію абортів.


У дослідженні використані дані про 300 858 «тих,хто народив вперше» з 1996 по 2008 рік у Фінляндії.

 

За матеріалами cnlnews.tv