//

Досить насилля у Мексиці

Майже сто тисяч людей взяли участь у демонстрації, що відбулася 8 травня в Мехіко. Її учасники протестували проти насильства у цій країні, зокрема, пов'язаного з незаконним обігом наркотиків, звинувачуючи владу в корупції та зв'язках з організованою злочинністю, з якою вона нібито бореться. За підрахунками, війна уряду з наркокартелями, що ведеться з 2006 р., та боротьба за впливи між окремими бандами забрали життя 38 тисяч людей. Лише цього року вже загинуло три тисячі осіб.


Солідарність з демонстрантами висловила і Церква в Мексиці. У своєму недавньому повідомленні єпископат цієї країни закликав всі суспільні групи до активних дій на користь миру і поєднання. "Досить насильства у Мексиці, – йдеться в документі. – Досить поширення смерті торговцями наркотиками та організованою злочинністю! Досить корупції серед посадових осіб, представників влади та юристів! Ми не хочемо викрадення людей, здирств, тортур. Ми втомилися від болю тисяч сімей, жінок, дітей, молоді і робочих. Досить страху, невпевненості, насильства і смерті! Досить брехні! Мексика хоче надії!".


Далі єпископи зазначають, що мир необхідний для розвитку країни. Йдеться не лише про відновлення первинної гармонії у людських відносинах, але й про активну діяльність щодо встановлення миру в усіх верствах суспільства. Конференція єпископів закликає формувати в Мексиці культуру без насилля, а владу – до творення верховенства закону і закорінення його авторитету серед всіх її мешканців.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie