//

Дорослі стовбурові клітини: в Братиславі показані нові методи лікування захворювань

Уявити різні аспекти майбутньої регенеративної медицини у зв'язку з використанням стовбурових клітин дорослого організму і взятих з пуповинної крові: ця тема, за повідомленням інформаційного агентства Sir, була центральною в обговореннях на міжнародній конференції, що відбулася недавно в Словаччині в Братиславі.


Зустріч була організована під керівництвом співголови Інтергрупи з біоетики при Європейському парламенті Мирослава Міколашіка, який заявив: «На сьогоднішній день ми можемо вилікувати 70 хвороб, використовуючи цей тип клітин. Цілком ймовірно, що найближчим часом до цього списку будуть додані лікування розсіяного склерозу та дитячого церебрального паралічу ».


Під час конференції багато учасників - науковці зі Словаччини та інших країн - продемонстрували нові методи лікування захворювань, пов'язані з використанням стовбурових клітин дорослого організму.


«За результатами сучасних біомедичних досліджень, тканина і кров пуповини, кістковий мозок і жирова тканина є дуже перспективними в лікуванні хвороб», - заявив професор Колін МакГакін, чия робоча група була першою в світі зі створення штучної печінки на основі стовбурових клітин, взятих з пуповини.

 

За матеріалами radiovaticana.org