//

Доповідь про переслідування християн

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) в четвер в рапорті про насильство щодо християн підкреслила необхідність боротьби з релігійним фундаменталізмом і маніпулюванням вірою з політичних причин, що "часто є джерелом тероризму".

 

Депутати оцінили, що зникнення християнських громад з районів Близького Сходу буде мати катастрофічні наслідки і для ісламу, оскільки це означало б перемогу фундаменталізму.

 

Парламентарії Ради Європи рішуче засудили вбивство вірних Католицької Церкви Сирійського обряду в Багдаді у жовтні 2010 року і теракти в коптській церкві в Олександрії в січні цього року. Владу Іраку і Єгипту закликали притягнути до відповідальності виконавців і організаторів цих нападів.

 

Вони звернули увагу, що уряди в деяких мусульманських країнах не завжди добре ставляться до інших релігійних громад.

 

У доповіді, яку підготував глава християнських демократів в Асамблеї, італієць Луче Волонте, вказано, що "нетерпимість та насильство щодо християн різко зросли в останні роки". Згідно з документом, "75 відсотків жертв насильства з релігійних мотивів у світі - християни".

 

З іншої доповіді, представленої Міжнародною асоціацією Відкриті Двері на вівторковій сесії ПАРЄ, випливає, що на чолі країн, де в 2010 році найбільше переслідували християн, є Північна Корея. Потім йде Афганістан, Саудівська Аравія та Іран, де "більше сотні християн були арештовані тільки минулого місяця."

 

Християни становлять близько 10 відсотків 80-мільйонного населення Єгипту. Серед 23 млн. мешканців Іраку близько 1,5 млн. християн.

 

За матеріалами info.wiara.pl