//

"Допомога Церкві в потребі" вітає кроки Євросоюзу по захисту християн Близького Сходу

Міжнародний благодійний фонд "Допомога Церкві в потребі" привітав кроки європейських інститутів, направлені на захист християн Єгипту і Іраку. Фонд розповсюдив спеціальну заяву напередодні засідання Ради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, що відкривається сьогодні і на якому повинні обговорити заходи підтримки свободи віросповідання в світі.
 

 

20 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію "Про становище християн в контексті свободи релігії", а Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила документ "Про насильство проти християн на Близькому Сході". У резолюції перераховані останні випадки насильства проти християн, такі, як серія з 11 вибухів 30 грудня в Іраку, що забрали більше 50 життів, напад на сиро-католицький собор в Багдаді і вибух в коптській церкві в Єгипті, в результаті якого загинула 21 людина.
 

 

Одним з джерел інформації, покладених в основу резолюції Європарламенту, стала доповідь "Релігійна свобода в світі" за 2010 рік, підготовлений Фондом "Допомога Церкві в потребі". У цьому документі містився заклик до європейських чиновників "приділити підвищену увагу проблемі свободи релігії і віросповідання, становищу релігійних громад, зокрема, християн".
 

 

У Фонді "раді, що Європейський парламент визнав реалії, з якими християни стикаються в настільки багатьох країнах світу", – заявив Невілл Керк-Сміт, національний директор Фонду у Великобританії. За словами Керк-Сміта, "Допомога Церкві в потребі" вже довгий час "вказувала на те, чому люди піддаються за свою віру, щоб закликати до молитви і дії на захист тих, хто сьогодні страждає за Христа". Керк-Сміт переконаний, що єдина Європа повинна приймати активні заходи для захисту свободи віросповідання в світі.
 

 

19 січня верховний комісар ЄС  закордонних справах і політики безпеки Кетрін Ештон заявила, що Євросоюз "не залишиться глухим" до страждань християн Близького Сходу. "Їх вимогу пошани своїх цивільних прав ми вважаємо абсолютно легітимною", - заявила єврокомісар.

В даний час фонд "Допомога Церкві в потребі" готує доповідь "Переслідувані і забуті?", у якому буду зібрані дані про переслідування християн в світі за останні два роки.
 

Джерело: Благовест-Инфо